Herberg Zirbe

Wij zijn Ron (1967) en Petra (1971) van Aalst – Stoop en zijn in 2019 met onze twee jongens Jesse (2009) en Benjamin (2010) naar Oostenrijk verhuisd.

 

Ron

”ik wist het al als kind: Ik ben in de verkeerde omgeving geboren. Verlangend luisterde ik naar de verhalen van mijn tante die een paar keer per jaar naar Canada ging. De ruige, ongerepte natuur, de wilde dieren, de weidsheid en de worsteling die mensen er hadden om te overleven deden mij als kind al besluiten dat ik daar wilde gaan wonen. Op het moment dat ik op het punt stond te gaan emigreren, leerde ik Petra kennen. De vonk sloeg over waarbij ik aangaf haar leuk te vinden en leuk dat je mij leuk vindt maar ik ga wel emigreren….. naar Canada.”

 

Petra

“Toen Ron en ik elkaar ontmoetten tijdens een groepsvakantie op Malta in 2003 ontdekten we een gezamenlijke interesse namelijk wandelen in de bergen. De liefdesvonk sloeg over maar Ron vertelde me ook gelijk dat hij wilde emigreren ….. naar Canada. Emigreren? bij de gedachte alleen al brak het zweet me uit. Maar ja, wat doe je als je de liefde van je leven leert kennen? Ik wilde hem volgen, waar dan ook naar toe. We trouwden in 2008 en werden in 2009 en 2010 gezegend met twee jongens Jesse en Benjamin Voorzichtig aan ben ik mee gaan dromen. Canada? Nee, de afstand tot alles en iedereen in Nederland leek me eerder een nachtmerrie dan een droom. We zochten samen naar een land wat ons aan Canada doet denken en het is Oostenrijk geworden.”

Avontuurlijk pad
Emigratie is een kronkelig, avontuurlijk pad dat organisch en met liefde mag ontstaan: De afgelopen jaren zijn we bezig geweest om onze emigratie voor te breiden en onze droom te realiseren. Dat was soms een hobbelig pad. Echter, we zijn er van overtuigd dat God ons leven leidt en dat geeft rust.

Verlangen

We verlangen er naar om in Oostenrijk een plek te creëren waar gezinnen, ouderen, alleengaanden en jongeren uit Nederland een fantastische berg- en natuurbeleving hebben in een gemoedelijke sfeer en met ruimte voor ontmoeting. 

Geloof, hoop en liefde

Dat zijn voor ons de kernwaarden in het leven die voort en uit komen bij God. Alles is uit Hem ontstaan, alles is door Hem geschapen, alles heeft in Hem zijn doel, Hem komt de eer toe … Dat kleurt ons leven en dat bepaalt de sfeer in Herberg Zirbe.

Samen een bedrijf runnen

We ervaren dat we elkaar goed aanvullen bij het realiseren van onze droom; een gouden koppel.

Petra: “als ICT-er deed Ron niet anders dan kleine en grote problemen oplossen en zijn marketingkennis is heel bruikbaar bij het runnen van een gastenverblijf. Daarnaast heeft hij gouden handen als het om klussen gaat. Het gastheer-zijn zit hem in het bloed en hij maakt graag mensen blij met kleine en grote verrassingen. Hobbels zijn uitdagingen voor Ron die hij optimistisch tegemoet treedt.”

Ron: “In haar werk onder dak- en thuislozen bij stichting Ontmoeting ging het om een ontmoeting van mens tot mens. Petra bracht wensen en verlangens en wat mensen nodig hebben in kaart. Dat komt heel goed van pas bij het ontmoeten van gasten en het inspelen op wensen en verlangens. Ze kan haar sociale opleiding en hulpverleningsachtergrond mooi inzetten bij het organiseren van themaweken rond bepaalde onderwerpen. Petra is erg betrouwbaar; de stabiele factor. Daarnaast is ze handig met foto’s wat goed van pas komt bij de PR en houdt ze van inrichten en stylen.”

Herberg (Bijbelse betekenis): Pleisterplaats/rustplaats, gastvrijheid in een privaat huis (logeerkamer). We willen een plek bieden om tot rust te komen, voor 

ontspanning, bezinning en ontmoeting: een herberg. Wij zijn daarin niet onzichtbaar maar nadrukkelijk aanwezig. Men logeert als het ware bij ons.

 

 

Zirbe: De Zirbe of alpenden is een boom die veel voor komt in de Oostenrijkse bergen. Deze boom symboliseert zuivere lucht, puur natuur en heeft een gezonde werking op lichaam en geest.  

 Zuivere lucht, puur natuur en een gezonde werking op lichaam en geest. Dat is wat wij ervaren bij een verblijf in de Oostenrijkse bergen: Pure berg- en natuurbeleving!  

We kijken uit naar veel mooie, ongedwongen en waardevolle ontmoetingen en hopen dat onze gasten met onvergetelijke ervaringen naar huis gaan!

Wij werken samen

Vakantie, vrij zijn van alle verplichtingen. Wat is dat heerlijk en wat kun je dat ook nodig hebben. Genieten van de natuur en cultuur, je hoofd leeg maken, mijmeren over van alles en nog wat.

Vrijheid, wat een voorrecht. Voor ons vaak zo normaal dat we er niet eens bij stil staan. Helaas zijn wij, die vrijheid mogen beleven, in de minderheid op deze aarde. De meerderheid leeft in armoede, slavernij, uitbuiting, oorlog, honger en mogen hun geloof niet openlijk belijden.

Wij ervaren het als een groot voorrecht 
– dat we de mogelijkheid en de vrijheid hadden om in Oostenrijk te gaan wonen; 
– dat we een christelijke gemeente gevonden hebben, waar we ons bij aan hebben gesloten, onze geestelijke familie hier;

 dat we nu mensen kunnen laten genieten van de schitterende en overweldigende natuur hier.

We hebben gedroomd en we dromen verder, onder andere over een wereld vol van gerechtigheid, vrede en vrijheid. En we willen het niet alleen bij dromen laten maar het ook doen.

De afgelopen jaren hebben we  International Justice Mission (IJM) gesteund. We kiezen nu een ander project nl. van Fellowship International Mission https://www.fim.org:

Onze broer/zwager is zich aan het voorbereiden om te gaan dienen in een gesloten land in Azië. Dat zal zo’n anderhalf jaar in beslag gaan nemen omdat bij een goede voorbereiding een taalstudie hoort. Daarna zal hij in het land gaan dienen. Dat is gericht op het verlenen van hulp omdat er veel armoede onder de bevolking is. Door deze hulp wil hij mensen iets laten zien en ervaren van de liefde van Jezus Christus. Omdat dit een gesloten land is, kan er over die liefde van Hem niet openlijk worden verteld, maar het kan wel met de daad worden getoond. Om diezelfde redenen is het beter om de naam van dat land niet via internet te verspreiden. Zijn roeping: 

Naast dat dit een vast gebedspunt is, gaat er bij elke reservering € 10,- naar dit project.

★ ★ ★ ★ ★
‘Wat een heerlijke plek is dit! Allereerst de prachtige omgeving. Daarnaast is jullie gulle gastvrijheid een feest: vriendelijk, behulpzaam en geïnteresseerd.’
Judith
★ ★ ★ ★ ★
‘Woorden passend bij Herberg Zirbe: warm welkom, liefde, rust, heerlijke bedden, binnenkomen voelt als thuiskomen, uitslapen, even niets hoeven, heerlijk verzorgd ontbijt, verse bloemen, gemoedelijk, stil mogen en kunnen worden voor onze Schepper.’
Familie den Hartog
★ ★ ★ ★ ★
‘Heerlijk, die schone en comfortabele familiekamer met het gemak van een koffiezetapparaatje, waterkoker en een koelkast! En je kunt gebruik maken van de keuken beneden om je eigen maaltijd te bereiden, zodat je niet verplicht bent om elke dag uit eten te gaan!’
Familie Verschoor
★ ★ ★ ★ ★
‘Wat een warmte, vrijheid en gezelligheid. Jullie hebben je hart open staan voor jullie gasten. We gaan met mooie herinneringen aan deze plek, de omgeving, de fijne gesprekken en de heerlijke speeluren van de kinderen weer naar huis.’
Familie Kooy
★ ★ ★ ★ ★
‘Wat hebben we genoten in Herberg Zirbe! Ron, Petra en de kinderen zijn heel gastvrij, zorgen voor heerlijke ontbijtjes en een hoop gezelligheid. Voor de kinderen was er genoeg te doen zoals een voetbaltafel, tafeltennistafel en kinderdart!’
Familie Kooiman
★ ★ ★ ★ ★
'Genoten van onze gezellige en geriefelijke kamer, het prachtige uitzicht vanaf ons balkon, het heerlijke ontbijtbuffet en jullie warme gastvrijheid'
René en Corinne Ravenhorst