Nieuws

Themaweken 2020

 

Er zijn al diverse belangstellenden. We hebben maximaal 12 plekken beschikbaar.

Kamers

We hebben 5 tweepersoonskamers beschikbaar en 1 vijfpersoonskamer. Bij aanmelding kunnen wensen voor een kamer voor 1 persoon kenbaar gemaakt worden maar niet gegarandeerd. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en of alleen, met z’n tweeën of met meer geboekt wordt, zal de kamerindeling bepaald worden.

Informatie over de reismogelijkheden:
1. Auto: reis is ongeveer 1000 km via ons kan gekeken worden of er gecarpoold kan worden.
2. Trein: via https://www.trainline.nl/ kan een reis geboekt worden naar Mittersill of Lienz. Vandaar is het nog een half uurtje met de bus naar Matrei. Kosten komen ongeveer op € 200,- voor een retour.

Met vliegtuig is geen optie in juni en oktober.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering houden we ons aan de Allgemeine Geschäftsbedingungen für die Hotellerie (AGBH) en geldt de volgende betalingsverplichting: 3 tot 1 maand van te voren 40% – 1 maand tot 1 week van te voren 70% – In de laatste week 90%.

 

TV-uitzending

Op 3 december 2019 waren we te zien in het TV-programma ‘Wij emigreren’: https://www.sbs6.nl/programmas/wij-emigreren/videos/BClrIlr44ke/wij-emigreren/

UPDATE Familie van Aalst

Voor de emigratie hebben we het ons verschillende keren afgevraagd: “Zullen we er ons thuis kunnen voelen? Gaan we geen heimwee krijgen? Hoe zal het met de kinderen gaan?” Het is zo moeilijk in te schatten vooraf.
Inmiddels zijn we meer dan 8 maanden verder en weten we: ons THUIS is in Matrei! We zijn heel blij dat we dat volmondig kunnen zeggen. Ons huis. We voelen ons thuis in ons huis!
Een plek om je terug te trekken met een heerlijk uitzicht, een plek om jezelf te kunnen zijn. Zo voelen we het alle vier.

Buurtschap

We voelen ons thuis in onze buurtschap Prossegg. Eind september hielden we open huis voor de buren en we waren verrast door de opkomst, de hartelijkheid en de cadeaus. We leerden onze buren kennen (wie woont waar, met wie en wat zijn de familieverbanden) en we wisselden telefoonnummers uit en dat blijkt ook een mooi middel om contact te houden. 

Onze lieve achterbuurvrouw Liesl is ook een beetje onze informant van de buurt. Na ons ‘Open Huis’ vertelde ze dat dat hier helemaal niet gebruikelijk is. Iedereen is hier heel gesloten en op de eigen familie gericht is, maar ze vonden het geweldig uitgenodigd en bij ons ‘op visite’ te zijn.
Inmiddels zijn we ook al bij buurvrouw Karin op de koffie geweest. Koffievisite is hier met z’n allen aan een gedekte tafel zitten met koffie en allerlei zoete broodjes en na verloop van tijd komt de wijn op tafel.
Open Huis heeft ook speelmaatjes voor de jongens ‘opgeleverd’ hier in de buurt. Dat misten ze van Nederland.

Gemeente
We voelen ons thuis in onze kerkelijke gemeente! Ook dat hebben we vorige week weer extra ervaren toen we van alle kanten hulp aangeboden kregen tijdens de hevige sneeuwval en een geweldig kosthuis vonden bij Poldi en Joseph. We mochten blijven zo lang het nodig was. De gemeente als familie waar je ‘thuis’ voelt en jezelf kunt zijn. Waar liefde is! Het is heel fijn om daar een thuis te vinden.

School
Het pedagogisch klimaat is hier wel wat anders dan in Nederland. Jesse vindt dat prima maar Benjamin heeft moeite met het strenge, enigszins autoritaire systeem met straffen in plaats van beloningen. Desondanks gaat het over het algemeen best goed op school.

Heimwee
Jesse en Benjamin merkten onlangs op na een andere uitzending van Wij Emigreren: “Wij hebben helemaal geen heimwee!” Nee, inderdaad, we hebben tot nu toe geen heimwee en dat is iets om heel dankbaar voor te zijn.

Gasten
We hebben heel erg genoten van de gasten die we vanaf juni hebben ontvangen. Toen het plan voor een gastenverblijf voorbereiden, formuleerden we ons ideaalplaatje. Gasten genieten van:
• het prachtige berglandschap, Gods schepping, waar wij zelf ook zo van genieten;
• het verblijf in de herberg en het ontbijt, dat het een beetje als thuis voelt;
• ontmoetingen.
En…, dat ideaalplaatje zagen we werkelijkheid worden. Gasten kwamen enthousiast en onder de indruk terug van wandelingen en genoten van ons uitzicht!
Het is zo genieten om gasten te zien genieten! Het is zo leuk om te zien dat ouders hun kinderen lekker op bed leggen en dan in onze Stube zitten te lezen of te kletsen met andere gasten!

Voor ons is de uitdaging om balans te vinden in tijd voor ons zelf, tijd met gasten, tijd om te werken in de Herberg en voor een werkgever.

Reserveringen
Vanaf juni was er tot nu toe geen maand zonder gasten. Het winterseizoen staat voor de deur. Voor de kerstvakantie hebben we diverse boekingen maar ook nog plek. Dat geldt ook voor de wintermaanden in het nieuwe jaar. Daarnaast is er ook al gereserveerd voor mei tot en met augustus 2020. Daarnaast lopen er verschillende contacten voor reserveringen, zelfs al voor kerst 2020.

Themaweken
We willen ook graag themaweken organiseren, bijvoorbeeld voor mensen die overbelast dreigen te raken. Die weken bestaan uit een combinatie van ruste en outdoor-activiteiten met coaching. We zijn bezig de eerste week voor te bereiden.

Klussen
De komende jaren zullen we in ieder geval wel aan het klussen zijn. We hebben nog diverse ruimten die nog verbouwd en ingericht moeten worden. We willen langzamerhand alles om gaan bouwen naar appartementen. We hoeven ons niet te vervelen.

 

Ron, Petra, Jesse en Benjamin.


NOS

November 2019 was er  hevige sneeuwval in Oostenrijk: https://nos.nl/artikel/2310875-hevige-sneeuwval-teistert-oostenrijk-zo-extreem-zien-ze-het-niet-vaak.html

Jeugdjournaal

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2311072-scholen-zijn-gesloten-door-noodweer-in-oostenrijk.html

 

EVA

November 2019 stond er een artikel in de EVA en op de website: https://eva.eo.nl/artikel/2019/11/petra-emigreerde-met-haar-gezin-naar-oostenrijk-en-startte-een-herberg

 

Reformatorisch Dagblad


https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/winters-welkom-in-oostenrijk-voor-emigrantengez
in-uit-hendrik-ido-ambacht-1.1538936

nl_NLNL
de_DEDE nl_NLNL