Ich will dem Herrn singen……

Wat is samen musiceren heerlijk.

In april 2019 ontdekten we de prachtige, oude kerk in Obermauern dat we met familie, onze proefgasten, bezochten. De koster was bezig met bloemen ter voorbereiding op de Paaszondag.  

Organisten kijken altijd ‘verlangend’ naar een orgel in de kerk. Zo ook toen. De koster gaf toestemming om te spelen en zo zongen we onder andere “U zij de glorie” en “Nun Danket alle Gott”. Een mannenstem begon tweede stem mee te zingen. De koster bleek ook zangliefhebber te zijn en ging spontaan met ons mee zingen. Met tranen in zijn ogen bedankte hij ons en zei dat hij nog nooit zo’n prachtig cadeau had gekregen op Stille Zaterdag. Kerkmuren en nationaliteiten vervagen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Regelmatig gaan we met orgelspelende gasten naar dit kerkje. Ik app de koster vooraf en hij geeft altijd toestemming. Soms worden de klassieken gespeeld zoals Bach en Vivaldi. 

We denken in deze augustusmaand terug aan muziekvriend Pieter Dijksman en met wie we een jaar geleden naar Obermauern gingen. Wat genoten Pieter en Ingrid van de om geving, maar natuurlijk zaten er ook muziekboeken in de koffers en werd er gemusiceerd. Prachtige, dierbare  herinneringen gemaakt!

De afgelopen weken klonk vooral Johannes de Heer en Opwekking op het Obermauernse orgel.

Er stond altijd al een gitaar in de ontmoetingsruimte, maar sinds een paar weken hebben we en elektrische piano, uit Nederland mee gekomen met gasten. Wat een feest! Er is bijna nog geen dag voorbij gegaan dat er niet op gespeeld wordt. Er ontstaat spontaan samenzang

Samen zingend onze God loven en prijzen met de herbergbevolking is zo verbindend. En het spontane karakter maakt het bijzonder. Wie mee wil doen, doet mee. Luisteren of ondertussen puzzelen is ook goed; Vrijheid, niets is verplicht.

Samen zingen in de kerkdienst van onze gemeente Life Church met vakantiegangers uit verschillende landen: Von Deiner Güte will ich immer singen, Zehntausend Gründe gibst du mir dafür.

En wat hebben we veel te danken! Herberg Zirbe is weer vol leven na 8 maanden zonder gasten.

“Gaan we het redden?” Daar ging onze vorige blog over in januari van dit jaar. Ja, we kunnen door met de Herberg en hebben ondertussen ook nog een nieuw appartement af kunnen maken. Daar zijn we heel verwonderd over en dankbaar voor.

Het is zo heerlijk om gasten mee te laten genieten van onze prachtige omgeving. Ergens in de Oostenrijkse bergen staat een bordje met de volgende tekst: ‘Willst Du die Almacht Gottes sehen, dann musst Du in die Berge gehen. Willst Du die Liebe Gottes sehen, dann bleibe vor dem Kreuze stehen.’

De adembenemende schepping en kruisen op bergtoppen wijzen onophoudelijk naar onze Drieënige God.

Komm und lobe den Herrn, meine Seele singt
Bete den König an……
Sing wie niemals zuvor nur für Ihn
Und bete den König an

nl_NLNL