Samen gezond

Het nieuwe jaar is al weer een maand oud. De overgang van het oude naar het nieuwe jaar geeft bij velen het gevoel dingen beter en anders te willen doen: stoppen met roken, afvallen, sporten, gezonder leven…..

Na een maand zijn deze goed voornemens, ondanks alle goede bedoelingen, soms al verdampt in de dynamiek van alle dag want het blijkt moeilijk om ingesleten patronen te doorbreken.

Zirbe

En dat is ook precies wat wij en onze gasten ervaren: tot rust, tot jezelf en tot God komen in de overweldigende schoonheid van de bergen. Genietend van de natuur, ontspannen, bewegen, tot rust komen, hoofd leeg maken, dat frisse tintelende gevoel in je longen als je diep inademt terwijl je uitkijkt over een dal.

In de jaren van voorbereiding op onze emigratie kozen we de Zirbe als naam en merk voor ons gastenverblijf. De Zirbe of alpenden is een boom die veel voor komt in de Oostenrijkse bergen. Deze boom symboliseert zuivere lucht, puur natuur en heeft een gezonde werking op lichaam en geest. Dat is wat we voor ogen hadden voor onszelf en onze gasten in  de Oostenrijkse bergen: Pure berg- en natuurbeleving!  

Schone berglucht

Het is ook bewezen dat berglucht aantoonbaar schoner is. Actief bezig zijn in de bergen zorgt voor een positief psychologisch effect. Je krijgt er meer energie van en dat zorgt voor een optimistisch gevoel. Het schijnt zo te zijn dat een vakantie van drie weken in de bergen 9 weken erna nog een positief effect heeft op het lichaam.

Een verblijf in de bergen is dan ook goed voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken.

Uniek arrangement

In samenwerking met professionele leefstijlcoaches van Gezond & Weldoen (www.gezondenweldoen.nl) bieden wij dit jaar in juni voor het eerst een uniek arrangement aan: ‘Kickstart je gezondheid’. Het is een combinatie van weldadige ontspanning en actief bezig zijn met het maken van een echte, nieuwe start voor een blijvend (!) gezondere leefstijl. 

Het unieke ervan zijn vooral de bijbelse basisprincipes ten aanzien van onder meer voeding en ontspanning. Ook andere leefstijl-basics zoals voldoende beweging (hoe, wat, waar en wanneer?) en omgaan met alcohol (wel of niet ok? Hoeveel?) en indien nodig ‘stoppen met roken’ komen aan de orde. 

Je zorgverzekeraar betaalt mogelijk mee! Binnenkort geven we uitgebreidere informatie. 

Voor het eerste arrangement in juni zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar. We willen namelijk ook bij dit unieke arrangement de kwaliteit en persoonlijke aandacht waarborgen die men van ons gewend is. 

Na de kickstart bij ons in Tirol kun je thuis verder met een voor jou persoonlijk op maat (!) gemaakt gezonde leefstijl programma. Het basisprogramma daarvoor is bij de prijs van de kickstart inbegrepen! Een etentje buiten de deur trouwens ook. Want wij gaan je laten zien en ervaren dat gezond leven en echt genieten heel goed samen gaan! 

Interesse? Mail ons, dan houden we je op de hoogte! 

Er zijn al diverse belangstellenden. We hebben maximaal 12 plekken beschikbaar.

Kamers

We hebben 5 tweepersoonskamers beschikbaar en 1 vijfpersoonskamer. Bij aanmelding kunnen wensen voor een kamer voor 1 persoon kenbaar gemaakt worden maar niet gegarandeerd. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en of alleen, met z’n tweeën of met meer geboekt wordt, zal de kamerindeling bepaald worden.

Informatie over de reismogelijkheden:
1. Auto: reis is ongeveer 1000 km via ons kan gekeken worden of er gecarpoold kan worden.
2. Trein: via https://www.trainline.nl/ kan een reis geboekt worden naar Mittersill of Lienz. Vandaar is het nog een half uurtje met de bus naar Matrei. Kosten komen ongeveer op € 200,- voor een retour.

Met vliegtuig is geen optie in juni en oktober.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering houden we ons aan de Allgemeine Geschäftsbedingungen für die Hotellerie (AGBH) en geldt de volgende betalingsverplichting: 3 tot 1 maand van te voren 40% – 1 maand tot 1 week van te voren 70% – In de laatste week 90%.

nl_NLNL