NU…. EVEN…. NIET…. of wel

Geschreven door gastblogger Corné Legemaat van Outback Explorers!

23 augustus 2019
Boven op de top van de Rotenkogel besef ik het pas: .Het is de RUST, het is de kunst van het NIET MOETEN. Zojuist was ik onder druk van de tijd in snel tempo omhoog gelopen, vastberaden om de top te bereiken. En eenmaal boven is er de stilte, het uitzicht, het kruis op de top. Mijn hijgende ademhaling verandert, zittend op een steen, in een diep inademen van de schone berglucht. Mag ik hier misschien blijven? Of op z’n minst: Mag ik deze rust vasthouden? Het zal moeilijk worden, maar met wilskracht en zelfvertrouwen zal het lukken.

Enkele uren later aanvaard ik samen met mijn gezin de terugreis naar Nederland. Matrei in Osttirol (Oostenrijk) – Scherpenzeel 1070 kilometer enkele reis. #dankbaar

Juni/juli 2019
Enkele maanden hiervoor zat ik vol stress. Druk op mijn werk, veranderingen, verbouwing, verhuizing, tijdrovende klussen. Mijn dagen hadden te weinig uren om alles te bolwerken. Op je hoede blijven voor oververhitting, Corné. Maar hoe? Alles moet af!!

Augustus 2019
De kinderen hebben al enkele weken vakantie en de trip naar Ron en Petra van Aalst in Matrei in Osttirol komt steeds dichterbij. Voorbereidingen gebeuren tussen de bedrijven door maar oh wat hebben we er zin in. Vooraf hebben we ook al wat app-contact met de trotse eigenaren van Herberg Zirbe.

En eindelijk….. na 14 uur reizen rijden we het heerlijk rustige Oostenrijkse dorpje binnen. En vinden we een plek in de herberg van een gezellig, christelijk, Nederlands gezin. De rust daalt op ons. We MOGEN nu hier zijn, geen drukte, geen klussen, geen moeten. Je moet het maar kunnen, dát voelen.

Op woensdagavond praten Ron, Petra, mijn vrouw en ik over onze ervaringen hier in Herberg Zirbe. We delen complimenten uit, we bespreken kleine verbeterpunten. En we hebben het over plannen die gesmeed moeten worden om veel meer mensen dit te laten ervaren. Wat kunnen we betekenen voor mensen die vastgelopen zijn, bij wie het voelen van die rust zo ver weg lijkt? Is deze regio, deze plek niet juist de plaats bij uitstek om te ervaren wat rust kan zijn. Een week met elkaar op te trekken. Genietend van de omgeving, wandelend over alpenweiden, langs snelstromende riviertjes, luisterend naar de Bijbel, naar elkaar. Lerend van wat geweest is, ons strekkend naar dat wat komt! Aan dit proces wil ik graag mijn steentje bijdragen, door coachend aanwezig te zijn in de weken die we gaan organiseren.

En wij, Ron en Petra, bieden graag gastvrij onderdak aan in onze herberg; een plek om tot rust en op adem te komen. Een plek om te ontspannen, te ontmoeten of gewoon even alleen te zijn op het balkon, in de tuin of in één van onze ruimtes. Een plek met zicht op de bergen en de dalen, metaforen voor de fases en gebeurtenissen in mensenlevens. We geloven in de heilzame werking van een verblijf in de bergen!

Op bergen en in dalen
en overal is God!
Waar wij ook immer dwalen
of toeven, daar is God!
Waar mijn gedachten zweven,
of stijgen daar is God!
Omlaag en hoog verheven,
ja, overal is God!

Wordt vervolgd……..