De zomer nog even vasthouden…..

Het zomerseizoen loopt ten einde. Wat is dat ongelofelijk snel gegaan! We gaan natuurlijk nog heerlijk na zomeren maar door terug te blikken op alle mooie ervaringen houden we de zomer nog even vast.

We ontvingen 47 gasten in juli en augustus in de leeftijd van peuters tot senioren en alles wat er tussen zit. Onder de gasten waren vrienden, bekenden uit onze oude woonplaats, oud-collega’s en onbekenden. De lengte van het verblijf varieerde van 2 nachten tot 14 nachten. Zeven keer hadden we een Herberg BBQ.

Zo, dat zijn de cijfers!

Cijfers zijn interessant en nuttig maar het vertelt maar een klein deel van het verhaal. Je kunt mooie cijfers hebben maar slechte beoordelingen. Dan zeggen die mooie cijfers helemaal niets.

Toen het plan voor een gastenverblijf voorbereiden, formuleerden we ons ideaalplaatje. Gasten genieten van:

  • het prachtige berglandschap, Gods schepping, waar wij zelf ook zo van genieten;
  • het verblijf in de herberg en het ontbijt, dat het een beetje als thuis voelt;
  • ontmoetingen.

En…., dat ideaalplaatje zagen we werkelijkheid worden. Gasten kwamen enthousiast en onder de indruk terug van wandelingen en genoten van ons uitzicht!

Uit ons gastenboek:

Heerlijk, die schone en comfortabele familiekamer met het gemak van een koffiezetapparaatje, waterkoker en een koelkast! En je kunt gebruik maken van de keuken beneden om je eigen maaltijd te bereiden, zodat je niet verplicht bent om elke dag uit eten te gaan!  Het is fijn dat er in en om het huis veel aparte zitmogelijkheden zijn om je ook eens heerlijk met een boek terug te trekken. Er  is veel te doen in de omgeving wat met een gezin in allerlei leeftijden heel fijn is . Al met al een heeeeeerlijk vakantieoord !!!

Wat een warmte, vrijheid en gezelligheid. Jullie hebben je hart open staan voor jullie gasten. We gaan met mooie herinneringen aan deze plek, de omgeving, de fijne gesprekken en de heerlijke speeluren van de kinderen weer naar huis.

Wat hebben we genoten in Herberg Zirbe! Jullie zijn heel gastvrij, zorgen voor heerlijke ontbijtjes en een hoop gezelligheid. Voor de kinderen was er genoeg te doen zoals eindeloos spelletjes doen op de voetbaltafel, tafeltennistafel en kinderdart! Verder is er in de omgeving ook heel veel te doen zoals in Matrei (op 5 min afstand van Herberg Zirbe) met de kabelbaan omhoog en naar de top wandelen, raften en naar Lienz! En natuurlijk niet te vergeten (op 2 min afstand) de rivier waar je naartoe kunt gaan en lekker kunt gaan zitten en genieten van de prachtige natuur! Herberg Zirbe is zeker een plek om naar toe terug te gaan!

Wat wonen jullie in een mooie omgeving. En er is zo veel te doen. We hebben genoten

Wat was het heerlijk hier te verblijven en jullie te ontmoeten en wat wonen jullie prachtig. Woorden die wat ons betreft, passen bij Herberg Zirbe: warm welkom, liefde , rust, heerlijke bedden, binnenkomen voelt als thuiskomen, uitslapen, even niets hoeven, heerlijk verzorgd ontbijt, verse bloemen, rode wijn, huiselijk, heerlijk kunnen lezen, gemoedelijk, stil kunnen zijn en worden voor onze Schepper, onder de indruk en verwonderd zijn over Zijn Schepping die getuigen van Zijn majesteit, kracht en mach. Wij trekken verder maar ook als tussenstop is Herberg Zirbe echt een aanrader omdat je er heerlijk kunt onthaasten.

Ook al duurde onze vakantie maar een week, het was een topweek bij jullie. Iedere dag een heerlijk ontbijt en een kinderoppas in de vorm van Ron zodat wij wat langer konden blijven liggen. Zowel jullie herberg als de omgeving was genieten. Hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en de gezelligheid in de ‘woonkamer’ en rondom het de BBQ en het kampvuur.

Wat hebben we genoten in de week die we bij jullie hebben doorgebracht! De hartelijke ontvangst, de schonen en complete kamers, het lekkere ontbijt en jullie gezelligheid. Het was super.  

Heerlijk om te horen, merken en lezen! Het is zo genieten om gasten te zien genieten! Het is zo leuk om te zien dat ouders hun kinderen lekker op bed leggen en dan in onze Stube zitten te lezen of te kletsen met andere gasten!

We voelen ons heel voldaan en dankbaar en, ja, ook een beetje moe. Voor ons is de uitdaging om balans te vinden in tijd voor ons zelf, tijd met gasten, tijd om te werken in de Herberg en voor een werkgever.

We hebben nu een week zonder gasten en dat is ook weer fijn! We genieten van ‘onze’ waterval, de Steinerwasserfalle, ‘ons’ riviertje de Isel, ‘ons’ kasteel Weissenstein en ‘onze’ bergen Goldried, Bünkopfl, Gorner, Rotenkogel, kleine en grosse Zunig en Ochsenbug waar we door omringd worden en iedere dag op uitkijken. We voelen ons gezegend!

En we bereiden ons voor op nieuwe gasten, heel veel nieuwe gasten hopen we….. Tot ziens in Herberg Zirbe!