En nu is het stil…..

…. in Herberg Zirbe.

Na maanden van voorbereidingen, verhuizing, afscheid, hard werken om alles op orde te krijgen voor de eerste gasten, 3 weken met vrijwilligers en de afgelopen 2,5 week met gasten, oefenen, mooie ontmoetingen, fijne gesprekken, gezelligheid, tips, tops, genieten van elkaar en met elkaar van het prachtige Osttirol, de sneeuw, de zon, samen klussen klaren, tafeltennisen/-voetballen en zo veel meer is het opeens stil en zijn we weer met ons viertjes.

Het is fijn en het is wennen. Toen we aan Jesse en Benjamin vroegen wat ze er van vonden dat we nu geen gasten hebben, gaven ze een heel toepasselijk antwoord: fifty-fifty. Jammer dat er nu geen gasten zijn om mee te spelen (groot en klein!) en te kletsen maar fijn dat jullie meer tijd voor ons hebben.

Het is fijn en goed om weer meer tijd voor elkaar te hebben, rust te ervaren en te genieten van alle zegeningen.

Het is wennen om niet meer al die lieve mensen op verschillende momenten tegen te komen in huis, elkaar niet live te spreken en te ontmoeten. Dat geeft ook af en toe een beetje verdriet en gevoel van heimwee.

En het is goed om weer tot jezelf te komen om alle ervaringen te overwegen en een plekje te geven.

Prediker in de bijbel wist er alles van dat overal een tijd van is: ‘Voor alles wat er gebeurt, is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel.’ Bijvoorbeeld: ‘Een tijd van planten en een tijd van rooien’. Dat laatste hebben we letterlijk gedaan afgelopen week maar in figuurlijke zin zou je kunnen zeggen dat dit ook gaat over als gezin ontwortelen in Nederland en wortelen in Oostenrijk

En met een variant op Prediker: Een tijd van komen en een tijd van gaan. Een tijd om elkaar vast te houden, letterlijk en figuurlijk, en een tijd om elkaar los te laten en op een andere manier vast te houden.

We zijn dankbaar voor alles wat we ontvangen hebben de afgelopen weken en hebben een ‘koffer’ vol mooie en waardevolle herinneringen. Bovendien hebben we heel veel nieuwe ideeën opgedaan en plannen opgevat voor binnen en buiten!

We kijken uit naar nieuwe gasten. Over ruim een week al weer!

En………., we kijken uit en hebben ruimte voor nog veel meer gasten in juni en juli!

Wil je ook genieten van de prachtige Oostenrijkse natuur, bergen, wandelen, ontmoetingen, gezelligheid, lekkere bedden, heerlijk ontbijt, mooi uitzicht van het balkon en zo veel meer?

Reserveer via https://www.herbergzirbe.nl/index.php/kamers/ of stuur ons een mail: info@herberzirbe.nl

nl_NLNL
de_DEDE nl_NLNL